Verduurzaming aanbouw te Panningen

Lormans Design heeft het tekenwerk verzorgd voor de verduurzaming van een aanbouw in Panningen.

Het bestaande dak voldeed niet meer aan de wensen van de bewoners, doordat de twintig jaar oude polycarbonaat platen nauwelijks voor isolatie zorgden. In de afgelopen jaren is het gebruik van de aanbouw veranderd van alleen gebruik gedurende de dag, naar een evenredig gebruik ’s avonds. Voornamelijk in de winter is het in de aanbouw zeer onaangenaam, omdat er veel warmte verloren gaat via het dak. In de zomer is het hier overdag juist zeer warm.

De verduurzaming van de aanbouw bestaat uit het plaatsen van een nieuw dak met isolatie en het opnieuw opmetselen van het voorblad. Dit is noodzakelijk om diverse koudebruggen in de constructie op te heffen en zo warmteverlies te voorkomen.

De werkzaamheden van Lormans Design voor dit project bestaan uit:
– Inmeten van de bestaande aanbouw
– Berekenen en intekenen balklaag
– Bepalen afmetingen en locatie lichtstraat
– Maken revisie tekening woning

Foto’s van de aanbouw